Як отримати компенсацію за працевлаштування вимушених переселенців

16.05.2022 14:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Як отримати компенсацію за працевлаштування вимушених переселенців.

Згідно з Постановою Кабміну роботодавець може отримати від держави компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Така норма запроваджена на період воєнного стану та протягом 30 днів після його завершення.

Отримати компенсацію можна за таких умов:

роботодавець перебуває на обліку як платник ЄСВ;

розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної зарплати;

подання в установленому законодавством порядку податкової звітності за IV квартал 2021 року або річної звітності за 2021 рік.

Розмір компенсації складає 6500 гривень у місяць на одного працевлаштованого вимушеного переселенця. Виплачується вона протягом не більше ніж двох місяців з дня його працевлаштування.

Важливо! Для отримання компенсації роботодавець повинен не раніше, ніж через 5 днів після працевлаштування вимушеного переселенця подати відповідну заяву до міського, районного, міськрайонного центру зайнятості або філії регіонального центру зайнятості за місцем свого знаходження.

Це можна зробити:

в електронній формі – через Єдиний державний вебпортал електронних послуг https://diia.gov.ua/services/kompensaciya-za-pracevlashtuvannya-vpo

в паперовій формі – особисто під час відвідування або на адресу електронної пошти відповідного центру зайнятості.

Нагадаю, з актуальною інформацією ви також можете ознайомитись на моїх сторінках у соцмережах

Facebook https://www.facebook.com/anatoliikurtiev

Instagram http://instagram.com/anatolii_kurtiev