Щодо ситуації у Запоріжжі та області

17.05.2022 11:50

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Звертаю вашу увагу на те, що з учорашнього дня у нашому місті, як і по всій Україні, знову почала працювати система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Нагадаю, що максимально дозволена швидкість руху в населених пунктах становить 50 кілометрів на годину. Прошу вас дотримуватися відповідного швидкісного режиму. Поважайте інших водіїв та пішоходів і не наражайте один одного на небезпеку.

Також прошу вас продовжувати з уважністю ставитися до інформації, яку ви споживаєте. Наш ворог веде активну інформаційну боротьбу і продовжує ширити фейки. Днями окупанти розповсюдили нове провокативне відео з жінкою, яка заявляє, що її село у Василівському районі обстрілюють зі сторони Запоріжжя. Ці слова абсолютно не відповідають дійсності і мають на меті лише дискредитацію українських воїнів. А сама жінка з’явилася у селі лише сім місяців тому. Тож вкотре прошу вас довіряти лише офіційним інформаційним джерелам.

Тепер щодо ситуації на фронті. На Запорізькому напрямку окупанти не вели активних бойових дій, але, на жаль, здійснювали обстріли цивільних та промислових об’єктів. Також загарбники продовжують займатися логістичним забезпеченням своїх військ, ведуть розвідку та контрбатарейну боротьбу. А ще, як завжди, вони несуть втрати завдяки професійним діям захисників та захисниць Запорізького краю. Так протягом минулої доби наші воїни ліквідували 20 одиниць особового складу ворога та ще 33 одиниці поранили. Також було знищено 5 ворожих танків, одну артилерійську установку, 5 бойових броньованих машин, 3 міномети та 8 одиниць автомобільної техніки.

Окрім того, наші бійці створюють оборонні рубежі, здійснюють перегрупування сил і формують резерви особового складу. Як повідомляють військові, наші артилеристи вже отримали частину допомоги, наданої в рамках ленд-лізу, та опановують зараз нове озброєння.

Ми дякуємо нашим захисникам і захисницям за незламну боротьбу за рідну землю, а міжнародній спільноті - за активну підтримку у цій боротьбі.

Переможемо!

Слава Україні!