Щодо ситуації на лінії фронту у Запорізькій області

18.05.2022 11:45

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

У нашій області окупанти зосередилися на утриманні зайнятих ними рубежів. Вони продовжують вести розвідку, поповнюють запаси амуніції та провізії і здійснюють інженерні та фортифікаційні роботи, щоб за необхідності перейти до оборони. Окрім того, противник посилює угруповання своїх військ для проведення наступу на лінії Пологи – Оріхів.

У свою чергу Сили оборони Запорізького краю постійно знаходяться на варті захисту рідної землі і продовжують завдавати ворогу втрат. Протягом минулої доби вони ліквідували 20 одиниць особового складу противника та ще 17 поранили. Також було знищено 8 бойових броньованих машин, 1 безпілотник та 6 одиниць автомобільної техніки.

Окрім того, як свідчать телефонні перехоплення, здійснені Службою безпеки України, росіяни, які заблукали на запорізькій землі, кажуть, що з острахом чекають на надходження до України нової зброї, і теж хочуть мати «Байрактари», які є на озброєнні у воїнів, що захищають Запорізьку область. А поки окупанти чекають і бояться, бійці підрозділів Запорізької бригади територіальної оборони вже отримали американські кулемети та провели навчання, щоб їх опанувати. Нова зброя, до речі, показала себе дуже зручною та влучною. Дякуємо світовій спільноті за підтримку та допомогу. Разом виженемо ворога з української землі.

Також хочу зазначити, що, окрім ведення боїв та навчань, наші воїни ще й допомагають мирним жителям. Так бійці Запорізької окремої бригади територіальної оборони взяли участь в евакуації мешканців одного із зруйнованих сіл Донецької області та допомогли перевезти до безпечного місця людей, які тижнями жили у підвалах без їжі та води.

Величезна вдячність і низький уклін нашим воїнам за усе, що вони роблять для своєї країни та своїх співвітчизників!

А наостанок хочу привітати з професійним святом українських резервістів. Дякуємо вам за ваші честь та мужність, за ваші досвід та постійну готовність стати на захист своєї Батьківщини. Бажаю вам і вашим сім’ям міцного здоров’я, достатку та мирного неба.

Разом переможемо!

Слава Україні!

Героям слава!