У концерні «Міські теплові мережі» підводять підсумки старту опалювального сезону

09.11.2017 08:57

24 жовтня у Запоріжжі стартував опалювальний сезон. Сьогодні вже можна підвести певні підсумки. У департаменті з управління житлово-комунальним господарством міської ради, концерні «Міські теплові мережі» заявляють, що проблемні ситуації виникали, але результати в цілому кращі, ніж в минулому році. Хоча багато городян з цим цілком обґрунтовано можуть не погодитися.

Керівники профільного департаменту, комунальних підприємств вже можуть зробити певні висновки за підсумками старту опалювального сезону. Про деякі з них розповів генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек.

Після завершення минулого опалювального сезону у Запоріжжі вперше за багато років не зливали воду з внутрішньобудинкових мереж опалення. Таке завдання перед профільними службами поставив міський голова Володимир Буряк. На думку міського голови, це повинно було сприяти збереженню мереж, швидшому пуску тепла, хоча і вимагало від концерну «Міські теплові мережі» додаткових витрат.

Виняток склали лише будинки, де це довелося зробити з технологічних причин, при проведенні поточних або капітальних ремонтів мереж, при заміні радіаторів опалення в квартирах самими мешканцями і так далі.

За словами Олександра Грека, це дало свої позитивні результати. Пуск тепла в будинках, де теплоносій не зливався, пройшов досить оперативно і з мінімальною кількістю проблем. Набагато більше проблемних ситуацій було в тих багатоповерхівках, де воду з внутрішньобудинкових мереж централізованого опалення, в силу різних причин, довелося злити.

- Вважаю, що було прийнято абсолютно правильне рішення. Продовжимо цю практику і після завершення нового опалювального сезону. Також плануємо розглянути варіанти завчасного заповнення теплоносієм мереж будинків з так званою двохтрубною системою, яких багато в Олександрівському та Вознесенівському районах міста, - сказав Олександр Грек.

Рішення не зливати воду з мереж також допомогло знизити кількість стояків на внутрішньобудинкових мережах опалення, до яких потрапило повітря. Ця проблема існувала і в поточному році, але їх було значно менше. На сьогодні більша їх частина вже запущена в роботу.

- До 1 листопада цією проблемою займалися концерн «Міські теплові мережі» та аварійна служба. З 1 листопада до вирішення питання підключилися керуючі компанії. Робота пішла набагато легше, - зазначив Олександр Грек.

Фахівці відзначають, що в минулі роки запуск всіх проблемних стояків опалення в будинках зайняв не менше місяця. Цього разу з роботою вдалося впоратися набагато швидше, залишаються тільки поодинокі випадки, які періодично виникають, але на них оперативно реагують після звернень городян.