Щодо роботи Центру надання адміністративних послуг

18.05.2022 20:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Сьогодні розповім вам про роботу запорізького Центру надання адмінпослуг і його територіальних підрозділів, а також нагадаю, як саме можна отримати компенсацію за зруйноване житло та за розміщення людей, що евакуювалися до нашого міста.

Як ми вже зазначали раніше, інформацію про нерухоме майно, яке було пошкоджене або знищене внаслідок бойових дій чи терористичних актів і диверсій окупантів, можна подати через Центр надання адміністративних послуг. У травні співробітники Центру прийняли вже 6 таких повідомлень. Вони стосуються зруйнованого житла, розташованого як у Запоріжжі, так і в області. Нагадаю, що для подачі такого повідомлення з собою потрібно мати ідентифікаційний код та паспорт, а також фото і відео пошкоджень. З адресами та графіками роботи ЦНАПІв можна ознайомитись на сайті Центру надання адміністративних послуг Запоріжжя.

Так само через Центр надання адміністративних послуг та його територіальні підрозділи можна подати і заяву про виплату щомісячної компенсації витрат за тимчасове розміщення людей, які після введення воєнного стану евакуювалися до Запоріжжя з територій, на яких проводяться бойові дії. Ця компенсація надається громадянам України віком від 18 років, які безкоштовно прихистили у себе внутрішньо переміщених осіб. За кожну таку людину власник житла отримує орієнтовно 450 гривень компенсації на місяць. Зазначу, що лише у квітні у Запоріжжі було зареєстровано більш ніж тисячу сто таких заяв.

Також звертаю вашу увагу на те, що для того, щоб отримати компенсацію, власник житла повинен на початку кожного місяця подавати до ЦНАПу інформацію за попередній (звітний) період. А саме про те, скільки переселенців він прихистив, та як довго вони у нього проживали. У травні у нашому місті прийнято вже понад шістсот таких заяв.

Хочу висловити величезну подяку запоріжцям, які допомагають людям, що опинилися у складних обставинах, і надають їм дах над головою. Дякую вам за ваші добрі серця та вашу гостинність. Взаємодопомога та підтримка допоможуть нам перемогти у цій війні.

Усе буде Україна!

Мирної та тихої усім ночі.