У Запоріжжі триває перевірка роботи маршрутів громадського транспорту

09.11.2017 11:54

За дорученням міського голови Володимира Буряка у Запоріжжі продовжується моніторинг роботи громадського транспорту на автобусних маршрутах.

Управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міської ради спільно з представниками депутатського корпусу регулярно перевіряють виконання перевізниками умов укладених договорів: вихід на лінію передбаченої договорами кількості транспорту відповідного класу, забезпечення належного технічного стану рухомого складу, дотримання правил перевезення пасажирів та інше. Головна мета - домогтися виконання автопідприємствами умов укладених договорів, що має вирішити проблему перевезення пасажирів у годину пік.

Сьогодні, 9 листопада, начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Олександр Власюк спільно з депутатом міської ради Дмитром Сірим перевірили, як здійснюється робота транспорту на маршрутах № 61,82 в Осипенківському мікрорайоні та маршрутів № 63,88 у Бородинському мікрорайоні.

Заміна маршруток на автобуси більшої місткості - це тривалий процес, який вимагає великих фінансових вкладень з боку підприємців. Частина підприємств вже закупили і випустили на свої маршрути автобуси «MAN» та «МАЗ», які перевозять велику кількість пасажирів. Зокрема, два такі автобуси обслуговують маршрут № 61, на маршруті № 82 працюють «Еталони» та машини класу «А».

- Сьогодні ми перевірили роботу маршрутів, які обслуговують великі спальні мікрорайони - Осипенківський та Бородинський. Є позитивні зрушення - перевізник випускає на маршрут автобуси великої пасажиромісткості, які забезпечують вивіз пасажирів з спального району в годину пік. Нажаль, складна ситуація залишається на Бородинському мікрорайоні, але ми працюємо над тим, щоб вирівняти пасажиропотік. Вже підписаний договір з «Укргазбанком» на закупівлю автобусів великої місткості. Перша партія очікується до кінця 2017 року. Ми готуємо документи на запуск муніципального 17 маршруту, який буде обслуговувати Осипенківський мікрорайон. Також в планах - подовжити рух маршруту № 18 до зупинки «Бородинський ринок». Це дасть позитивні зрушення в бік покращення якості перевезення пасажирів, - розповів Олександр Власюк.

Як зазначив Олександр Власюк, під час підписання договорів на обслуговування маршрутів, окремою вимогою був випуск у години пік автобусів великої пасажиромісткості. Такий транспорт забезпечує комфортне та безпечне перевезення пасажирів, крім того, вміщує більше людей ніж маршрутні таксі. На тих маршрутах, де вже є такий транспорт, зокрема, це маршрути № 89, 61, 65, 82, в пікові години проблема вивозу великої кількості пасажирів вирішується більш ефективно.