Запорізька лікарня отримала польську карету «швидкої» у подарунок

20.05.2022 18:25

Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги отримала автівку "швидкої". Її в якості підтримки медикам передав благодійний «Ротарі клуб Варшави». Посприяли цьому представники клубу "Ротарі клуб Запоріжжя". Карета швидкої медичної допомоги оснащена за всіма необхідними параметрами. Таку допомогу із-за кордону Запоріжжя отримує завдяки співпраці міської ради з волонтерськими та громадськими організаціями.

Ротарі-клуби існують по всьому світу та позиціонують себе як нерелігійні та неполітичні благодійні організації, відкриті для всіх країн, незалежно від національної та расової приналежності, віросповідання та політичних поглядів.

-Ми намагаємося сьогодні допомогти як волонтери, використовуючи досвід, який ми отримали протягом 14 років роботи запорізького «Ротарі клубу». Коли почалася війна, ротарі клуби з усього світу об'єдналися, і сьогодні 1 мільйон 200 тисяч ротарійців по всьому світу, які підтримують Україну не тільки морально, але й матеріально. Вони передають ліки, пожежні машини, швидкі допомоги, продукти, постільну білизну. Завдяки такій співпраці, Запоріжжя може отримувати багато подібних вантажів, - розповіла чартерний президент «Ротарі клуб Запоріжжя» Тамара Огородова.

Керівництво лікарні відзначає, що завдяки розширенню автопарку медичних «швидких», з'являється більше можливостей для надання більш якісної допомоги хворим різних груп.

-Також представники «Ротарі клубу» з Румунії передали нашому місту 4 генератори потужністю у 10 вольт. Ми їх розподілили на 5 міську лікарню дитячу, в 3 міську, в 6 міську та у пологовий будинок №3. У ці важкі часи всі згуртувалися - і мешканці, і волонтери, і міжнародні організації. Від імені запоріжців дякуємо всім за підтримку, - розповів в.о. міського голови, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.