Щодо ситуації у Запоріжжі та області

21.05.2022 11:45

Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців:

- Запоріжці!

У нашому регіоні окупанти зосереджують основні сили в районах Оріхова та Гуляйполя. Біля цих міст, а також в районі населених пунктів Любимівка, Успенівка, Приютне і Зелений Гай загарбники активізували ведення повітряної розвідки. Окрім того, вони продовжують вести інженерно-фортифікаційне обладнання своїх позицій, здійснюють логістичне забезпечення і переміщують колони військової техніки. Також, як повідомляють Сили оборони Запорізького краю, минулої доби ворожі війська обстрілювали позиції наших бійців та вели контрбатарейну боротьбу.

У свою чергу українські захисники та захисниці продовжують незламно і відважно боротися за кожен сантиметр рідної землі та, як і завжди, завдають ворогу втрат. Протягом учорашньої доби наші воїни ліквідували 9 одиниць особового складу окупантів та ще 12 одиниць поранили. Окрім того, було знищено 2 бойові броньовані машини ворога, 2 безпілотники, 5 одиниць автомобільної техніки та 1 міномет.

Дякуємо нашим бійцям за їхню важку роботу та за ще один новий день. З такими професійними воїнами, як наші, Україна точно має велике та мирне майбутнє.

А ще хочу вам нагадати, що сьогодні відзначається День Європи. Зараз наші серця дійсно б’ються в унісон з Європою, тому що ми боремося за справжні європейські цінності – за життя, за волю, за демократію, за право жити і працювати у вільній країні. І Європа це розуміє. І Європа нам допомагає. Дякуємо європейським країнам за те, що не залишили нас один на один з ворогом. Дякуємо за теплу зустріч наших переселенців, за гуманітарну допомогу та за зброю для наших військових. Дякуємо від усього щирого українського серця!

Усе буде Україна!

Переможемо!

Слава Україні!