У концерні «Міські теплові мережі» розповіли, як буде нараховуватися оплата за опалення в жовтні-листопаді

10.11.2017 09:00

Генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек розповів, яким чином запоріжцям перерахують оплату за послуги централізованого опалення в жовтні-листопаді.

- Відповідно до рішення виконавчого комітету, яке підписав міський голова Володимир Буряк, концерн «Міські теплові мережі» зобов'язали нараховувати оплату мешканцям за опалення з моменту надходження тепла в квартиру, а не подачі його на будинок. Для тих квартир, де опалення з'явилося пізніше, оплату ми перерахуємо, - зазначив Олександр Грек.

За словами Олександра Грека, в листопаді запорожці отримають платіжки за жовтень. У них буде вказана сума до оплати, розрахована за показниками загальнобудинкових лічильників. У листопаді фахівці концерну «Міські теплові мережі», на основі наявної інформації про терміни подачі тепла в будинки і окремі квартири, перерахують оплату. Перерахунок буде зроблений для проблемних будинків, квартир, які отримали тепло із запізненням. Також перерахунок буде зроблений в разі наявності даних про те, що в тій чи іншій квартирі температура була нижчою за норму, було відсутнє опалення в окремих кімнатах.

- Сума перерахунку буде вказана у рахунках за листопад. Запоріжці отримають їх в грудні. Якщо мешканці квартири не погоджуються з сумою перерахунку, то вони зможуть звернутися з відповідною заявою в концерн «Міські теплові мережі». Після цього результати перерахунку знову перевірять наші фахівці, - сказав Олександр Грек.

Відзначимо, проведення перерахунку стало можливим завдяки прийняттю рішення виконавчого комітету міської ради від 31.10.2017 №673 «Про проведення нарахувань за послуги з централізованого опалення за жовтень-листопад 2017 року». Воно було підготовлено за дорученням міського голови Володимира Буряка.

В іншому випадку у концерну «Міські теплові мережі» не було б підстав перераховувати оплату за тепло в квартирах, розташованих в будинках, які обладнані загальнобудинковими лічильниками. Оплата б нараховувалася за показниками лічильника в розрахунку на один квадратний метр, без подальшого перерахунку.

Нагадаємо, в рішенні виконкому вказано, що концерн «Міські теплові мережі» повинен нараховувати оплату за опалення в будинках, що належать до так званої комунальної власності, за жовтень-листопад 2017 року з урахуванням фактичної дати отримання послуги конкретної квартирою. При цьому також повинні враховуватися дані, надані комунальними підприємствами «Наше місто», «Запоріжремсервіс» і керуючими компаніями.