Служба «15-80» та керуючі компанії налагоджують взаємодію

10.11.2017 09:52

З 1 листопада за обслуговування більше двох тисяч запорізьких багатоповерхівок відповідають три керуючі компанії, які отримали це право за результатами проведеного відкритого конкурсу. Це комунальне підприємство «Запоріжремсервіс», керуючі компанії «Мрія» та «Місто для людей Запоріжжя».

Одне з питань, яке виникає сьогодні у запоріжців у зв'язку з цим, як керуючі компанії взаємодіють зі службою «15-80», чи реагують вони на звернення, що надходять до міського контакт-центр. На це питання відповіли директор департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради Сергій Польовий, директор комунального підприємства «Центр управління інформаційними технологіями» Юрій Орєшкін.

- Запоріжці можуть як і раніше звертатися в службу «15-80» в телефонному режимі або через Інтернет. Після реєстрації заявка надсилається тому, хто відповідає за вказану ділянку роботи. Це може бути Муніципальна аварійна служба, керуюча компанія. Виконавши роботи, вони зобов'язані проінформувати про їх завершення міський контакт-центр, - зазначив Сергій Польовий.

Заявка надходить до виконавця в онлайн-режимі, максимум через п'ятнадцять-двадцять хвилин після реєстрації звернення. Профільні департаменти, комунальні підприємства, керуючі компанії підключені до спеціальної програми, яка дозволяє їм оперативно відслідковувати надходження і проходження заявок.

За словами Юрія Орєшкіна, представники міського контакт-центру відстежують виконання заявок, дотримання виконавцями строків¸ встановлених відповідно до нормативів. Це відноситься і до заявок, роботи за якими виконують керуючі компанії.

- Після того, як виконавець поінформував про завершення робіт, оператори контакт-центру передзвонюють заявнику, щоб переконатися в тому, що все виконано. Без підтвердження від заявника жодна заявка не закривається, - повідомив Юрій Орєшкін.