Щодо співпраці з ЮНІСЕФ

24.05.2022 21:00

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Останніми днями ми з вами отримуємо дуже багато сповіщень про повітряну небезпеку. Тільки з учорашнього вечора до сьогоднішнього ранку сирени вмикалися 8 разів. Тому дуже прошу вас бути уважними та обережними. Так, на щастя, минулої доби ракети до нашого міста не прилетіли. Але це не означає, що тривога була даремною. Думаю, що усі ви вже знаєте з новин, що учора була обстріляна сусідня Дніпропетровська область. Там російські загарбники атакували ракетами Павлоградський і Синельниківський район та обстріляли села у Криворізькому районі. Тому пам’ятайте, будь ласка, що якщо звучить сповіщення про повітряну небезпеку, то десь поруч точно летить ракета. Так, треба вірити в краще, але, будь ласка, не розраховуйте лише на свою вдачу. Бережіть себе і свої родини. Життя кожного з вас – це найбільша цінність. Тому ще раз наполегливо вас прошу: будьте пильними та зібраними кожної секунди.

Також хочу сьогодні розповісти вам про співпрацю Запоріжжя з фондом ЮНІСЕФ, який вже два місяці допомагає нам підтримувати родини з дітьми, що приїжджають до нашого міста з окупованих територій та з гарячих точок.

Завдяки черговій партії такої допомоги, починаючи з сьогоднішнього дня, евакуйовані дітлахи забезпечуються у «Епіцентрі» канцелярським приладдям та настільними іграми для зняття у дітей психологічного стресу. Також, за потреби, родини з дітьми можуть отримати у «Епіцентрі» ковдри та дитячий одяг для тримісячних, дванадцятимісячних та чотирнадцятирічних дітей. А неповнолітнім дітям з інвалідністю там надаються спеціальні засоби гігієни. Для того, щоб отримати у «Епіцентрі» усю перераховану допомогу, люди повинні мати при собі паспорт та свідоцтво про народження дитини.

Ще раз звертаю вашу увагу на те, що уся допомога від ЮНІСЕФу призначена виключно для дітей, які приїхали до Запоріжжя, щоб врятуватися від війни. Так, ми розуміємо, що багатьом запорізьким сім’ям зараз теж нелегко, але ж більшість родин, які прибувають до нас з окупованих територій, взагалі втратили все, що мали. Хтось з них тікав з-під обстрілів, не встигши зібрати речі. У когось з них взагалі більше немає дому та немає роботи, а усі їхні накопичення згоріли. Чиїсь полишені домівки прямо зараз грабують окупанти. Тому прошу вас поставитися з розумінням до того, що цим людям та їхнім дітям гуманітарна допомога потрібна набагато більше, аніж мешканцям Запоріжжя.

Наостанок хочу подякувати ЮНІСЕФу за співпрацю. Також величезна подяка усім містянам та волонтерам, які з розумінням ставляться до ситуації і постійно підтримують евакуйованих дітей і допомагають їм пережити страхи війни.

Разом ми обов’язково переможемо!

Слава Україні!

На добраніч!