У Запоріжжі презентували виставку патріотичних плакатів

25.05.2022 17:40

Так, в обласному центрі просто неба відкрилась виставка концептуальних плакатів «Червоно-чорна війна» авторства запорізької активістки, дизайнерки та кураторки культурних проектів Наталії Лобач. Свої роботи авторка присвятила волі українців у боротьбі за свободу та незалежність. Серія плакатів виконана в двох кольорах — червоному та чорному. Перший - виділяє акценти, інший - окреслює сюжет.

Вулична виставка в центрі міста. Роботи, які тут презентують, привертають увагу перехожих. На представлених зображеннях - люди з різних міст та селищ, що боронять рідну землю та власні будинки.

- Для мене було принципово, аби цей проєкт стартував з презентації робіт запорізької художниці. Дуже круті постери. Дякую вам, Наталю, за вашу роботу, дякую, що не здаєтеся і в такі складні часи маєте натхнення створювати щось нове. Всі ми перебуваємо в напрузі, коли стрес і негатив даються взнаки, а ви продовжуєте творити, - зазначила директорка міського департаменту культури та туризму Катерина Сімонова.

Наталія розповідає, надихали на створення цих робіт новини. Коли їх дивилася - хотілося висвітлити всю ту жорстокість та абсурд, що відбуваються навколо.

- Це те, що проблискує в новинах. Там, зокрема, йшлося про те, що намагаються українські підручники забирати з бібліотек, я подумала, якщо вони забирають українські підручники - це така отрута, це те, що не можуть витримати російські солдати, - розповіла дизайнерка, кураторка культурних проєктів Наталія Лобач.

Плакати розмістили на будівлі Туристичного інформаційного центру. А саме - на решітках, які на початку війни встановили на вікнах закладу. Виставка триватиме протягом двох тижнів. Організатори кажуть, що вже готують і наступні презентації. Експозицію планують оновлювати кожні два тижні.