У Запоріжжі продовжують ліквідовувати наслідки ракетних ударів

27.05.2022 16:30

Запоріжжя потроху оговтується від нещодавніх ракетних обстрілів. Лише в Олександрівському районі від прильоту пошкоджень зазнали майже чотири десятки будинків. Роботи з відновлення житла та прибирання території тривають і досі. На місці працюють комунальники та керуючі компанії.

Вже третій день жителі Олександрівського району оговтуються після прильоту ракети. Вибиті шибки, зруйновані балкони та пісок із скла по всій підлозі. Допомагають ліквідовувати наслідки лиха міські служби. Нині комунальники та працівники керуючих компаній почали закривати вибиті вікна плівкою у будинках. Допомагають з цим і в квартирах. Чимало мешканців зробили заявки до керуючих компаній.

- Десь площа робіт чимала, десь поодинокі випадки – залежно від віддаленості від місця вибуху. Згідно з умовами договору, керуюча компанія виконує роботи лише в місцях загального користування. Але в такій надзвичайній ситуації ми не можемо залишити мешканців, тому затягуємо вікна плівкою першочергово в квартирах тих мешканців, які до нас звернулися, - розповіла прессекретарка керуючої компанії “Місто для людей” Валерія Ситник.

Триває робота і вздовж будинків на вулиці. Комунальники з самого рання прибирають уламки скла, аби поновити у місті безпечне пересування. Також в будинках, де був пошкоджений дах, почали ремонтувати покрівлю. Обіцяють впоратися за тиждень.

- Компанія "Запоріжремсервіс" також продовжує роботи зі склінню. Наразі підняті необхідні матеріали на дах й розпочато роботи з ремонту покрівлі, сьогодні вони будуть продовжені. За тиждень вони цю роботу виконають. У нас ще один будинок, покрівля якого теж постраждала. Тож, роботи там так само будуть виконані, - зазначив голова Олександрівської райдаміністрації Валерій Мостовий.