Щодо ліквідації наслідків ворожого обстрілу

27.05.2022 20:20

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Комунальники та співробітники керуючих компаній продовжують усувати наслідки ракетної атаки, яку рашисти здійснили по нашому місту 25 травня. Сьогодні у багатоквартирних будинках Олександрівського та Шевченківського районів були проведені роботи з закриття та скління більше чотирьохсот квадратних метрів розбитих вікон. Також триває відновлення шиферної покрівлі у будинку на проспекті Соборному.

Що стосується зруйнованого приватного сектору, то там люди вже розпочали склити вікна, відновлювати паркани та ремонтувати покрівлі, а працівники ЦНАПу допомагають їм оформляти в «Дії» заявки на компенсацію за пошкоджене майно. До найбільш зруйнованих будівель, які потребують відновлення в першу чергу, комунальники та керуючі компанії вже завезли будівельні матеріали. Також у приватному секторі Шевченківського району продовжуються роботи з відновлення електропостачання та розбору завалів. Так, з однієї з вулиць елуашівці вивезли сьогодні ще 32 тонни будівельного сміття.

Взагалі хочу вам сказати, що запоріжці дуже об’єдналися навколо цієї біди. Містяни та волонтери за власним бажанням допомагають власникам будівель розчищати завали та відновлювати свої домівки. Так, ми дійсно переживаємо зараз важкі часи, але головне, що ми разом і що запоріжці завжди готові підтримувати один одного.

Разом переможемо!

Слава Україні!

Тихої усім ночі.