Національний мультипредметний тест можна буде скласти і за кордоном

28.05.2022 14:30

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Національний мультипредметний тест можна буде скласти і за кордоном.

В умовах війни багато запоріжців опинилися за межами України. У тому числі ті, хто планує вступати до вищих навчальних закладів. Тепер у них буде можливість пройти національний мультипредметний тест (НМТ) за кордоном.

Проведення НМТ в інших країнах стало можливим завдяки співпраці України з міністерствами освіти, представниками неурядових освітніх організацій європейських країн.

Тестування планується провести в таких країнах: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія і Швеція.

Національний мультипредметний тест за кордоном проходитиме так само, як і в Україні – у спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, де з учасниками працюватимуть україномовні педагоги.

Нагадаю, у 2022 році вступники до вишів, замість традиційного ЗНО, проходитимуть національний мультипредметний тест. Він проводитиметься у комп’ютерному форматі. До складу тесту входитимуть завдання з історії України, української мови, математики.

Якщо ви зареєструвалися для участі в НМТ, то до 7 червня (включно) ви повинні підтвердити участь у ньому. У випадку, якщо ви не змогли зареєструватися раніше, у вас буде можливість зробити це з 10 до 20 червня.

Facebook https://www.facebook.com/anatoliikurtiev

Instagram http://instagram.com/anatolii_kurtiev