Запорізькі бібліотекарі популяризують українську мову

13.11.2017 14:01

За інформацією районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району, у бібліотеці №14 протягом минулого тижня відбулася низка заходів, присвячених українській мові та писемності. Основним девізом було обрано - «Мово моя, душа голосна України!».

Один із заходів відбувся 9 листопада. У День української писемності та мови,  у рамках проекту «Говоримо українською» для молоді було проведено свято української мови -  лінгвістичний  інтелект-диліжанс «І першим було слово…» Учасники заходу  переглянули документальний фільм за тематикою. Також мали змогу перевірити свої знання з української мови, дізнатися про цікаві факти з історії її виникнення, ознайомитися з відповідними друкованими матеріалами.

Відбулася мейстрим-виставка  «О, мово моя, душа голосна України!». Були представлені художні твори та поезія українських авторів, книжкові видання про історію української мови.

На свято працівники бібліотеки запросили поетесу-аматорку, волонтера бібліотеки Людмилу Гармаш. Вона читала власні вірші про Україну, українську мову, українську пісню.

Бібліотекарі в ці дні працювали й поза стінами установи. Наприкінці тижня в ліцеї № 34 працівники бібліотеки провели годину єдності «Українська мова – мова єднання». Учні читали вірші відомих українських поетів: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Павла Тичини, Миколи  Рильського.