В Запоріжжі влаштували свято із запуском «Фонтану Життя»

30.05.2022 18:30

З нагоди запуску цього фонтану на площі Маяковського для містян влаштували музичний концерт за участю місцевих зірок. За словами організаторів – святковий захід зробили для того, щоб запоріжці хоча б на мить відволіклися від реалій війни та відпочили.

Об'єм води в цьому водограї - 124 тисячі літрів. Струмені «Фонтану Життя» заввишки сягають чотирьох метрів. Під тиском води обертається центральна п'ятитонна куля.

Роботу «Фонтану життя» – справжньої окраси  Запоріжжя - нещодавно поновили. На площі зібралося чимало містян. Адже це одне з найулюбленіших місць відпочинку . Люди прийшли послухати українську музику.  Концерт для них підготував запорізький гурт «KHORTA».  Організатори кажуть - відтепер на цій площі постійно лунатимуть українські пісні. Для цього спеціально встановили колонки.  

- Від початку війни  життя у Запоріжжі ніби завмерло. Зачинилися кав'ярні, салони краси, спортивні зали. Призупинили роботу великі підприємства. Та поступово до нас почали повертатися надія та віра, а з ними і нові сили. Ми зрозуміли, що ,попри всі складнощі, рідне місто має жити і має працювати. І день за днем Запоріжжя почало оживати: відновлювався середній та малий бізнес, подовжувалася робота комунального транспорту, скорочувалася тривалість комендантської години. А сьогодні урочисто відновив роботу улюблений запоріжцями «Фонтан Життя». Це дійсно символічна подія. Віримо, що так само, як відновився фонтан, відновиться і життя рідного міста в усіх його галузях, - розповів в.о. міського голови, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Також під час заходу, який відбувся 29 травня, кожен мав змогу долучитися до збору коштів на підтримку захисників Запорізького краю.