Французькі МНСники передали запорізьким рятувальникам сучасні драгери

31.05.2022 17:00

Запорізькій аварійно-рятувальній службі «Кобра» передали 20 драгерних комплектів та 20 запасних плит від європейських партнерів. Це так звані високоефективні дихальні апарати зі стисненим повітрям. Драгери захищають органи дихання та дають змогу рятівникам працювати у складних умовах.

Завдяки таким апаратам рятувальники зможуть надійно захистити себе, зберегти своє життя і врятувати інших під час роботи у надзвичайних ситуаціях. Перед використанням драгер попередньо перевіряється, аби в роботі він не дав збій. З таким обладнанням можуть працювати лише кваліфіковані спеціалісти. Термін придатності одного апарату п’ять років.  

- Ми вже давно мріяли придбати такі апарати стисненого повітря – це велика допомога для нашої служби. Не дай Боже, десь станеться аварія на хімічному об'єкті або при перевезенні хімічних речовин, то працювати можна буде лише в таких драгерах. Дуже хочеться, щоб ці апарати не знадобилися, але про всяк випадок ми тепер готові до тих надзвичайних ситуацій, які можуть статися на території нашого міста, - розповів керівник рятувальної служби «Кобра» Сергій Орешко.

Рятувальники отримали драгери в рамках підписаного меморандуму з французами. Вони без вагань вирішили підтримати Україну у нелегкий час. Координаторами між сторонами виступили запорізькі волонтери. За їх словами, знадобився тиждень, аби передати обладнання до нашого міста. Перед відправкою до Запоріжжя всі дихальні апарати пройшли сертифікацію.

- Ми провели перемовини з французькими колегами МНСниками, відповідно французькі колеги прийняли рішення допомогти нашому місту в цей нелегкий час. Нашим завданням було організувати всю логістику та доставити нашим рятувальникам ці апарати, - розповів волонтер Микита Йосипенко.

Представники місцевої влади приїхали на вручення спецобладнання, щоб подякувати волонтерам-активістам.

- Зараз усі згуртувалися навколо нашої проблеми і нашої мети. А мета у нас одна — це перемога. І я хочу подякувати нашим волонтерам за активну позицію, за їхній патріотизм. Ми обов’язково переможемо завдяки таким людям, - сказав в. о. міського голови, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.