ООН допомагає відновлювати постраждалі від обстрілів будинки

31.05.2022 17:10

До Запоріжжя завітала представниця міжнародної організації ООН Кароліна Ліндхольм Біллінг. Її метою стала допомога родинам з відновлення осель після ворожої ракетної атаки. Наразі у приватному секторі Шевченківського району продовжують розбирати завали, одночасно ремонтують будівлі та відновлюють електропостачання.

Досі про обстріл російських військ нагадують зруйновані стіни осель. Побачити це все на власні очі приїхала представниця ООН - Кароліна Ліндхольм Біллінг. Вона запевняє, що Управління Верховного комісара ООН у справах біженців вже надало матеріали для ремонту будівель.

- Для цієї місцевості УВКБ ООН надало руберойд для постраждалих від обстрілу домівок. Цей матеріал використовується для покриття даху, а також стін, куди влучив снаряд. Це, так би мовити, тимчасова допомога перед тим, як люди почнуть готувати свої домівки до зимового періоду, - зазначила представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Місцева влада Запоріжжя продовжує працювати над відновленням пошкоджених будинків. Щоправда, вісім з них вже не можна відремонтувати. В тих оселях, що вцілили, з першого дня продовжують працювати волонтери, рятувальники та комунальні служби.

- Тут працюють комунальні підприємства та оперативно-рятувальна служба “Кобра”. Долучилися також містяни і волонтери. Ми вже підписали Меморандум. Це міжнародна організація, яка допомагатиме нам, надаючи будматеріали і все, що пов’язане з процесом будівництва, - розповів в.о. міського голови, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Окрім будівельних матеріалів, постраждалим від російської агресії надають матраци, ковдри, подушки та постільну білизну. Цю допомогу отримують також вимушені переселенці з різних областей.

Відновити будинки мешканцям потрібно до осені. В іншому випадку через погоду вони не зможуть тоді жити в оселях.

Місцева влада Запоріжжя продовжить співпрацю з міжнародними організаціями, щоб забезпечити містян всім необхідним.