Встановлено новий порядок перетину лінії розмежування

03.06.2022 19:50

Відтепер виїзд на непідконтрольну Україні територію здійснюється у складі гуманітарних колон через визначені блокпости поблизу с. Кам’янське.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв зазначив: 

- Такий порядок перетинання лінії зіткнення громадянами України затверджено рішенням Ради оборони Запорізької області № 112 від 28.05.2022 року.

Гуманітарні колони формуються щоденно з 09.00 до 16.00 на паркувальному майданчику біля авторинку (м. Запоріжжя, вул. Оріхівське шосе, 36).

На цьому майданчику створено належні умови, щоб людям було зручно чекати відправлення гуманітарних колон, забезпечено підвоз питної води та чергування лікарів. Військовослужбовці та правоохоронці, які несуть службу на блокпостах, мають право у разі потреби проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, які перевозяться через лінію зіткнення.  Прошу ставитися до цього з розумінням. Такі дії необхідні для вашої безпеки.

З порядком оформлення та подачі заяви для виїзду на тимчасово непідконтрольну територію, а також із зразком заяви можна ознайомитися за посиланням https://www.zoda.gov.ua/news/61322/u-zaporizkiy-oblasti-vstanovleno-noviy-poryadok-peretinu-liniji-rozmezhuvannya.html.