175 мільйонів гривень - міська комплексна програма соціального захисту

14.11.2017 09:50

У Запоріжжі вже багато років діє міська комплексна програма соціального захисту населення. Вона розроблена на додаток до державних соціальних програм та фінансується з міського бюджету.

У 2017 році на її реалізацію в місцевому бюджеті передбачено 175 мільйонів гривень. Про це розповіла начальник управління соціального захисту населення Запорізької міської ради Ольга Полковнікова.

- З кожним роком обсяги фінансування цієї програми у Запоріжжі збільшуються. Це багато в чому пов'язано з включенням в неї додаткових напрямків, які не фінансуються з державного бюджету. Один з прикладів - компенсація пільгового проїзду в громадському транспорті. У 2017 році на ці цілі передбачено близько 97 мільйонів гривень, - зазначила Ольга Полковнікова.

Відзначимо, компенсацію за перевезення пільговиків отримує як «Запоріжелектротранс», але і інші підприємства-перевізники, хоча і не в повному обсязі.

В рамках міської комплексної програми соціального захисту населення в поточному році одноразову матеріальну допомогу отримали близько п'яти тисяч запоріжців. Програма передбачає 31 цільову виплату представникам різних соціально незахищених верств населення. Серед них діти-інваліди, інваліди-візочники, учасники АТО, члени сімей загиблих учасників АТО і так далі.

Так учасники АТО, після реєстрації в районних управліннях праці та соціального захисту населення, отримують одноразову матеріальну допомогу в розмірі трьох тисяч гривень. Матеріальну допомогу отримують і члени сімей загиблих бійців АТО, також міський бюджет компенсує їм 50% вартості послуг ЖКГ (інші 50% - державний бюджет).

- У 2017 році розміри виплат, передбачених міською комплексною програмою соціального захисту населення, були збільшені. Також збільшилися і розміри одноразової матеріальної допомоги, яка виплачується за заявами городян. Для цього, за дорученням міського голови Володимира Буряка, були підготовлені зміни до міського бюджету, - повідомила Ольга Полковнікова.