У Запоріжжі запускають в роботу ще один комплекс фонтанів

10.06.2022 13:15

Сьогодні запорізькі комунальники готують до роботи здвоєні фонтани на бульварі Шевченка. Це вже третій стаціонарний фонтан у місті, який запрацює цього сезону. Водограї вмикають у Запоріжжі поступово та за можливості.

Над запуском здвоєних фонтанів з самого ранку працює бригада КП «Титан».  Кажуть - щоб увімкнути водограй, треба виконати дрібний поточний ремонт системи. Також комунальники завчасно підфарбували чаші водограю.

- Цього року вмикаємо фонтани з запізненням. Думаю, причини пояснювати не треба. Але поступово наше місто оживає, і ми робимо для цього все, що в наших силах. Є особливість роботи фонтанів цього року – це те, що вони працюватимуть без підсвічування. Втім з 10 години ранку до 8 години вечора можна буде насолоджуватись роботою цих водограїв. Єдине прохання до мешканців міста – не купатися у чашах фонтанів, адже це призводить до їх поломок та засмічення, - розповів майстер служби з експлуатації фонтанів та енергозбереження електроустаткування КП «Титан» Юрій Грицаченко.

Здвоєні водограї складаються з двох чаш по 25 кубів кожна. Висота струменів – до 1 метра.

Далі комунальники готуватимуть до роботи фонтани «Серця» на бульварі Шевченка.

Окрім цього, в місті вже працюють водограї на площі Поляка, площі Маяковського, а також плаваючі фонтани на озерах у Вознесенівському парку та у парку Перемоги.