Щодо функціонування зон літнього відпочинку у Запоріжжі

12.06.2022 20:30

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Останнім часом ви ставили чимало запитань щодо до того, чи будуть цього року у місті функціонувати зони літнього відпочинку та чи діятимуть якісь обмеження на їх відвідування.

По-перше, хочу нагадати вам про те, що більше двох місяців тому на позачерговому засіданні регіональної та місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, згідно з протоколом засідання №6 від 4 квітня, було прийнято рішення про заборону на відвідування прибережних зон водоймищ, зон відпочинку та парків, розташованих в межах природно-заповідних зон і лісових масивів. Звертаю вашу увагу на те, що це рішення набуло сили 7 квітня, воно й досі є актуальним і буде виконуватися до окремого розпорядження.

Що стосується функціонування міських пляжів (а саме Центрального і Правобережного пляжів та зони відпочинку на вулиці Лейтенанта Шмідта), то рішення про їх відкриття теж буде вирішуватися регіональною та місцевою комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, а також виконавчим комітетом. На даний момент можу лише зазначити, що відповідні служби отримали завдання до 1 липня провести на міських пляжах підготовчі роботи та утримувати у подальшому ці пляжі у належному санітарно-технічному стані. Таке ж завдання поставлене і перед власниками профілакторіїв, санаторіїв та інших установ, за якими закріплені території водойм або місця масового відпочинку громадян.

Ми обов’язково проінформуємо вас про усі рішення, які будуть прийняті. А поки що прошу вас не ігнорувати існуючі обмеження. Пам’ятайте, що вони встановлюються задля вашої ж безпеки.

Бережіть себе!

Переможемо і все буде Україна!

Тихої усім ночі!