КП «Водоканал» оновлює технічний парк для більш якісного обслуговування мереж

15.11.2017 09:05

Для оперативного усунення аварій КП «Водоканал» за рахунок власних коштів інвестиційної програми закуповує мобільну техніку

Для повноцінного життєзабезпечення міста Запоріжжя важливим питанням в роботі КП «Водоканал» є постійне технічне обслуговування мереж водопроводу та каналізації.

На даний час для ліквідації витоків на мережах водопроводу і каналізації використовуються, в основному, причіпні електростанції, причіпні апарати електрозварювальні і причіпні відкачні насоси. Ця техніка громіздка, витратна в експлуатації. Крім того, у деяких випадках, наприклад, у балках, ярах та ділянках орних земель, її неможливо доставити на місця виконання аварійних робіт. Найголовніше, кожну з них необхідно транспортувати окремим автомобілем.

Одним із успішно реалізованих заходів інвестиційної програми КП «Водоканал» є оновлення обладнання для удосконалення обслуговування споруд та мереж водопроводу і каналізації.

В рамках реалізації даного заходу придбано техніку, яка може перевозитися одним автомобілем, легка в експлуатації, та не вимагає додаткового персоналу для її обслуговування, а саме: 12 відкачувальних мотопомп для відкачування води з траншей, колодязів на водопровідних мережах, каналів теплових мереж на період виконання ремонтно-відновлювальних робіт; 4 насоси занурювального типу «ГНОМ», для відкачування особливо забруднених вод при виконанні земляних робіт на мережах під час іх підтоплення в результаті витоків з трубопроводу; 9 бензинових генераторів зварювальних; 6 бензинових генераторів, які будуть використовуватися в якості мобільного джерела електроенергії, забезпечуючи живлення для різного електроінструменту (відбійний молоток, занурювальний насос, електричний перфоратор, та інше). Вартість придбання обладнання становить майже 480 тис. грн. за рахунок власних коштів інвестиційної програми КП «Водоканал».

Використання придбаної техніки малої механізації дозволить оптимізувати робочі процеси при ліквідації аварійних ситуацій, скоротити час усунення витоків та заощадити паливно-мастильні матеріали.