Щодо ситуації на лінії фронту на Запорізькому напрямку

13.06.2022 11:05

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Вітаю вас з новим днем та з новим робочим тижнем і дякую нашим захисникам і захисницям за те, що цю сто десяту добу з початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну ми зустрічаємо у вільному Запоріжжі.

Одразу перейду до подій на фронті. Основні сили на Запорізькому напрямку противник зосереджує в районі Василівки, Гуляйполя, Оріхова та Великої Новосілки Донецької області. За інформацією Генштабу, для того, щоб завадити нашим військам перекидати резерви на інші напрямки, окупанти здійснювали вздовж лінії зіткнення вогневий вплив. Зокрема протягом минулої доби було зафіксовано 27 обстрілів по позиціям українських бійців у Василівському, Пологівському, Гуляйпільському районах, а також в районі населених пунктів Донецької області. Окрім того, як і раніше, ворог проводить ротації та розосереджується, щоб уникнути вогневого ураження українських захисників, але при цьому все одно несе втрати.

Так протягом минулої доби у окупантів стало на 33 одиниці особового складу менше, а ще 37 одиниць було поранено. Окрім того, українські бійці ліквідували опорний пункт противника, ворожий склад боєприпасів, три бойових броньованих машини, два міномети, один «Град», один безпілотник і цілих шістдесят шість одиниць автомобільної техніки.

Дякуємо нашим захисникам та захисницям за такі обнадійливі новини. Щодня ви робите нашу віру в українську перемогу ще міцнішою. Низький вам уклін за вашу гідну та відповідальну роботу.

Слава українським героям!

Переможемо!