Запорізьких голів ОСББ навчали основам безпеки життєдіяльності

17.06.2022 12:30

Як здобути вогонь, якщо виникне така потреба, та чим відфільтрувати воду в польових умовах? Цьому навчали голів ОСББ в одному із територіальних інформаційних центрів міста. Практичні курси організували в рамках міського проекту “STEM-освіта на варті життя та здоров’я”.

Так, на курсах слухачів навчали, як отримати питну воду за допомогою вугільного фільтру. Такі навички допоможуть вижити в разі небезпеки. Крім того, головам багатоквартирних будинків розповіли і про наповнення тривожної валізи. Спеціалісти радять не класти туди оригінали документів , а носити їх при собі, а ще брати більше води, ніж їжі.

Крім цього, запоріжцям показали й те, як власноруч виготовити альтернативні засоби освітлення, якщо не буде електрики. Для прикладу, можна зробити за допомогою олії, бляшанки та вати – так званий гніт.

- За ініціативи центру професійного розвитку педагогів Запоріжжя, в рамках реалізації міського проекту СТЕМ в умовах військового часу, освітяни Запоріжжя діляться лайфаками з представниками громади щодо виживання в екстремальних ситуаціях, - розповіла директорка освітнього закладу Ірина Вітковська.

Учасники курсів кажуть, готові відвідувати такі заняття й надалі. А ще наголошують: із задоволенням приходитимуть і на курси з української мови, які теж організовують в територіальному інформаційному центрі.