Щодо роботи територіальних інформаційних центрів

17.06.2022 20:40

Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців:

- Запоріжці!

З перших днів повномасштабного вторгнення ворогів на українську землю наша позиція залишається незмінною – ми дуже віримо у наших захисників та захисниць, та при цьому ми і самі повинні дбати про власну безпеку. А так як наше з вами місто є прифронтовим, то ми постійно працюємо над його укріпленням, обороноздатністю та вибудовуємо алгоритми певних дій у тих чи інших ситуаціях.

Як ми вже розповідали, у Запоріжжі вже кілька місяців функціонують територіальні інформаційні центри (скорочено ТІЦи). Ми створили їх як єдину систему інформування. Це означає, що на цей час запоріжці та гості міста у разі необхідності можуть отримати у ТІЦах потрібні їм інформаційні консультації. А якщо у Запоріжжі виникне надзвичайна ситуація (наприклад, зникне мобільний чи інтернет-зв’язок), то у ТІЦах можна буде отримати не лише інформаційну, а ще й гуманітарну, медичну, психологічну та іншу необхідну людям допомогу.

Над удосконаленням цієї системи ми працюємо постійно. І тому сьогодні в ТІЦах було проведено практичні навчальні тренування, під час яких персонал вчився правильно координувати свої дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Звичайно ж, ми віримо у краще і віримо у те, що таких ситуацій у Запоріжжі не буде. Але задля нашої ж безпеки ми повинні бути готовими до різних варіантів розвитку подій. Перестрахуватися ніколи зайвим не буде.

Тому хочу вкотре вам повторити: ми щодня працюємо для нашого захисту та оборони. Ніхто ворогу місто не здасть і не віддасть.

Віримо у нашу перемогу і наших сильних воїнів!

Все буде Україна!

Тихої усім ночі!