У Запоріжжі завершується сезон озеленення: висаджено близько 2 тисяч дерев та 14, 5 тисяч кущів

15.11.2017 17:24

В обласному центрі завершуються роботи з висадки зелених насаджень. Фахівці КРБП «Зеленбуд» у 2017 році вперше за останні роки в рамках міської програми озеленювали території шкіл, садочків та подвр'їв, а також вулиці, місця відпочинку. Місто прикрасили тисячі молодих дерев і кущів.

Запоріжжя стає затишніше і зеленіше. Для цього КРБП «Зеленбуд» в весняний і осінній періоди виконуює масштабні роботи по висадці зелених насаджень на закріплених за комунальним підприємством територіях міських вулиць, парків, скверів. Озеленюються ділянки, де раніше не було рослинності. Також висаджуються молоді дерева на місці старих аварійних, які було видалено.

Вперше за останні роки приділено увагу зеленим зонам внутрішньодворових територій. Сьогодні «зеленбудівці» висаджували дерева та кущі в Шевченківському районі у дворах будинків № 147 по вулиці Чарівній, №16б по вулиці Бочарова. Звернення з проханням допомогти в озелененні внутрішньодворової території було від самих мешканців.

- У поточному році програма з озеленення внутрішньодворових територій реалізується масштабніше. Якщо в минулому році це було 3 об'єкти, то зараз це вже 15. Обсяги збільшилися в кілька разів. Було багато звернень від жителів багатоквартирних будинків, ОСББ. Дані території не закріплені за комунальним підприємством. Процедура наступна - люди звертаються з проханням озеленити двір і беруть на себе зобов'язання щодо утримання зелених насаджень. Було виділено фінансування, підприємство виконало роботи по висадці. Наступного року подібну співпрацю буде продовжено, - розповів директор КРБП «Зеленбуд» Олексій Анохін.

Також в рамках міської програми комунальники озеленили території шкіл та садочків. Були висаджені дерева і кущі на більше ніж 20 об'єктах.

На цьому тижні «зеленбудівці» завершують роботи по висадці зелених насаджень. Підсумок озеленення міста в 2017 році - близько 2000 молодих дерев, 14,5 тисячі кущів, з них понад 3850 - це кущі троянд.