У Запоріжжі стартувала нова виставка плакатів військового часу

20.06.2022 15:30

20 червня у Запоріжжі відкрилась виставка просто неба авторства Закентія Горобйова. Художник представив серію «Плакати військового часу».

Закентій Горобйов — київський художник, графік, типограф, ілюстратор, автор стінописів, майстер летерінгу та графічного дизайну. Митець народився 1984 року в Луганську. У 2006 році закінчив Луганський національний педагогічний університет імені Тараса Шевченка, отримав магістерський ступінь за спеціальністю «Графічний дизайн». З 2013 року є графічним дизайнером Міжнародного симпозіуму сучасного мистецтва «BIRUCHIY». За плечима Закентія багато номінацій та нагород.

Це не перші експоновані роботи митця в Запоріжжі. У лютому автор представив у нашому місті виставку «Метод Пошуку».

-Формат мистецтва на плакатах дуже полюбився запоріжцям. Адже це зручно, стильно та актуально. Щодо автора нової виставки, Закентій активно працює на мистецькому фронті та займається створенням антивоєнних плакатів з самого початку повномасштабної війни. У своїх роботах підкреслює силу українців і дикунство нашого ворога, - зазначив директор Запорізького ТІЦ Олексій Каніщев.

Концептуальні роботи митця експоновано на фасаді Туристичного інформаційного центру за адресою пр. Соборний, 151. Також їх можна побачити на сітілайтах по вулицях міста. Виставка триватиме два тижні.