У Запоріжжі провели захід до Всесвітнього дня біженців

20.06.2022 16:15

20 червня у всьому світі відзначають Всесвітній День біженців. У цю дату правоохоронці, рятувальники, нагвардійці та співробітники Товариства Червоного Хреста організували у Запоріжжі дітям, які були вимушені покинути свої домівки, пізнавальний захід. Учасники мали змогу спробувати себе у ролі рятувальників, поліцейських та військових, взяти участь у вікторині, приміряти костюм пожежника та бронежилет.

Такі заходи допомагають дітям краще адаптуватися, звикнути до нових реалій життя та дозволяють розслабитися і побути просто дітьми, кажуть працівники екстрених служб та волонтери.

- Кожна дитина сьогодні має змогу відчути себе трохи захищеною і те, що про неї не забувають. Крім того, це ще розважальний, навчальний такий захід. Кожен може тут чомусь навчитися, повторити правила та навіть відчути себе справжнім рятувальником – приміряти спецкостюм і спробувати загасити уявну пожежну, - розповіла головний фахівець відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Запорізькій області Юлія Ціюльник.

Загалом захід відвідали близько ста дітей з різних куточків країни. Всі вони були вимушені покинути свої домівки.