У Запоріжжі створено додаткові бригади для надання допомоги постраждалим від насильства

20.06.2022 18:20

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- У Запоріжжі створено додаткові бригади для надання допомоги постраждалим від насильства

З квітня у Запоріжжі працюють ще дві мобільні бригади з надання соціально-психологічної допомоги постраждалим, які пережили насильство, та внутрішньо переміщеним особам, які були вимушені залишити зони бойових дій. Бригади функціонують завдяки підтримці Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні, місцевої влади, Запорізького міського центру соціальних служб, а також участі нашого міста в проєкті «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», який реалізується за сприяння Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні.

Послуга унікальна своєю мобільністю - спеціалісти мають можливість виїжджати на виклики до найбільш важкодоступних місць, надавати послуги особам, які не мають доступу до закладів чи обмежені у пересуванні з різних причин. Соціально-психологічна допомога надається як мешканцям Запорізької міської громади, так і внутрішньо переміщеним особам.

Надання подібних послуг нині особливо актуально, адже кількість тих, хто потребує такої допомоги, щодня зростає. Так, за перші два тижні червня було отримано 34 повідомлення про випадки домашнього насильства. Загалом мобільні бригади здійснили 37 виїздів та надали свої послуги 80 людям, зокрема 28 дітям.

Ми прагнемо зробити Запоріжжя містом, вільним від насильства, тому активно працюємо над тим, аби не замовчувати цю проблему, а якомога ефективніше її вирішувати.

Якщо ви постраждали від домашнього насильства, або стали його свідком, неодмінно звертайтесь за допомогою спеціалістів за номерами телефонів 067-610-58-03 та 050-730-09-72 (часи прийому дзвінків з 9.00 до 21.00).

Крім цього, повідомлення про вчинення насильства цілодобово приймаються Службою «102» Національної поліції.

Нагадаю, з актуальною інформацією ви також можете ознайомитись на моїх сторінках у соцмережах:

Facebook https://www.facebook.com/anatoliikurtiev

Instagram http://instagram.com/anatolii_kurtiev