У Запоріжжі для дітей-переселенців влаштували забавки й майстер-класи

21.06.2022 18:20

Безоплатні творчі заняття організували волонтери та благодійники для дітей-переселенців та малечі із Запоріжжя. Проходитимуть активності у новому дитячому просторі під назвою «Спільно. Точки зустрічі» по вулиці Рекордній, 34а. Його створили за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Заняття проводитимуть педагоги, волонтери, також на місці працюватиме психолог.

У розвагах проводити вільний час, спілкуватися, навчатися і загалом адаптуватися до нових умов життя - саме це діти відтепер можуть у дитячому просторі. Також, у центрі перебуватимуть психологи, за потреби – надаватимуть психологічну допомогу дітям та батькам.

- В нас будуть дуже різноманітні заняття. ІТ-спеціалісти розповідатимуть про новітні технології, комп’ютерну грамотність. Також проходитимуть заняття зі шкільної програми: математики, фізики та інших. Буде класно, ми впевнені, що дітям сподобається. До того ж, в нас є декілька волонтерів-хіміків, які будуть проводити експерименти разом з дітьми, - розповіла координаторка проекту “Спільно. Точки зустрічі” у Запоріжжі Інга Наникіна.

Окрім Запоріжжя, проєкт “Сільно. Точки зустрічі” діє ще у восьми містах України за підтримки фонду “Професійнимй розвиток Харкова” та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Зокрема, першими відкрилися 29 точок у Харківському метрополітені.

- До кінця вересня ми плануємо, що будуть працювати оці точки у Запоріжжі, їх буде три. Сьогодні ми відкриваємо першу і зовсім скоро буде додано ще дві точки до мережі проекту, - зазначив керівник проекту “Спільно. Точки зустрічі” Дмитро Лобанов.

Заняття проходитимуть по буднях. Центр відкритий, як для дітей-переселенців, так і для запорізьких дітей. Основна мета організаторів, аби цей простір став комфортним середовищем, де малеча зможе відволіктися від жахливих реалій війни та поспілкуватись один з одним.