Комунальні служби Запоріжжя розповіли про особливості своєї роботи у воєнний час

22.06.2022 17:50

Попри війну в країні та велику кількість окупованих територій області, комунальні служби продовжують забезпечувати життєдіяльність Запоріжжя. Основну увагу приділяють підтриманню чистоти та благоустрою міста. Зокрема, про організацію своєї роботи під час воєнного стану розповіли на підприємствах «Вельтум-Запоріжжя» та «ЕЛУАШ».

З восьмої ранку працівники  підприємства «Вельтум-Запоріжжя» прибирають сміття у дворі на проспекті Соборному 189.  Компанія вже повернулась до роботи у штатному режимі, сміття прибирають кожен день. Хоча, діляться, є і складнощі у роботі. Одна з них – припарковані авто, що заважають проїзду спецтехніки.

Також працівники підприємства майже кожен день вирішують проблеми з пошуком палива та заправкою машин. А у випадку поломки автомобіля не завжди вдається полагодити його у короткий термін через витрачання часу на пошук автозапчастин. Тому співробітники закликають містян йти назустріч компанії: сортувати сміття й не викидати до баків будівельні відходи.  Це значно спростить роботу працівників підприємства.

- Ремонти не припиняються: люди купують меблі, викидають старі меблі. Не завжди на контейнерний майданчик, а в контейнері, що відповідно ламає наші автомобілі, ламає гідравліку, і зараз практично неможливо придбати нові контейнери. Коли контейнер згорає на майданчику або ламається через те, що завантажений ремонтними відходами, не завжди є гарантія, що ми зможемо поміняти цей контейнер на новий, оскільки контейнера неможливо купити зараз, - розповіла начальниця відділу логістики підприємства "Вельтум-Запоріжжя» Наталя Краско.

А на вулиці Електричній в цей час триває прибирання доріг. Комунальники КП «ЕЛУАШ» згрібають сміття та вантажать до трактора, після чого його вивозять на сміттєзвалище. Підприємство також  відновило  роботу у штатному режимі та виконує прибирання за планом.

-Ми сьогодні вивезли вже 25 тонн сміття. Плануємо ще 10 тонн вивезти до кінця робочого дня, - розповіла начальниця дільниці Заводського району КП «ЕЛУАШ» Ольга Рой.

Триває поточний ремонт дороги у Комунарському районі. Тут на вулиці Північнокільцевій протягом дня комунальники встигли відремонтувати 120 квадратних метрів дорожнього покриття. Саме цю ділянку востаннє ремонтували минулого року, тому після зимового сезону, кажуть комунальники тут з’явились чимало вибоїн. Для виконання аварійно-ямкових робіт частину дороги тимчасово перекрили.

-На сьогоднішній день — одна вулиця і ділянку траси накрили асфальтом. На завтра, на післязавтра також заплановані ремонтні роботи. Стараємося, щоб у районі і по всьому місту було приємно їхати, - розповів працівник КП «ЕЛУАШ» Роман Чухін.

Самі ж комунальники кажуть, нині мають багато поточних справ. Це і прибирання територій, а також ремонтні роботи. Найближчими днями працівники «ЕЛУАШ» планують виконувати поточний ремонт доріг у різних районах міста.