Запоріжжя на два дні стало місцем збору кращих експертів в сфері туризму

16.11.2017 12:54

Сьогодні в Запоріжжі стартував перший Туристичний бізнес-форум, який зібрав кращих експертів України в сфері туризму.

Туристичний бізнес-форум в Запоріжжі проводиться вперше. Для участі у Форумі зареєструвалося понад 2000 осіб. Для них 40 кращих спікерів в сфері туризму проведуть 8 панельних дискусій, 9 круглих столів, більше 14 різних презентацій і 7 кулінарних майстер-класів.

Серед запрошених експертів: представники Асоціації індустрії гостинності України на чолі з головою Олександр Лієвим, радник першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Іван Ліптуга, відома телеведуча і актриса Ольга Фреймут, Діма Борисов - відомий ресторатор, а також готельєри, представники найбільших авіакомпаній, інших впливових гравців туристичного ринку країни.

Урочисте відкриття Туристичного бізнес-форуму відбулося сьогодні, 16 листопада, в виставковому центрі «Козак Палац». У ньому взяв участь заступник міського голови Анатолій Пустоваров. За його словами, запорізький Форум дасть хороший імпульс розвитку для туризму не тільки в Запоріжжі, а й в Україні.

- Найсерйозніші спікери туризму приїхали до нас, щоб підтримати Запоріжжя в прагненні стати туристичним містом. Це дасть поштовх для розвитку туризму всієї України. Ми будемо обмінюватися думками і формувати туристичний порядок денний для міста і для країни на найближчий час, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

Як зазначив заступник міського голови, тільки системний підхід дозволить Запоріжжю просунутися в сфері туризму. Фактично, місто має вступити в боротьбу за туриста. А для цього необхідний цілий комплекс заходів: починаючи від брендування, і закінчуючи якісної інфраструктурою.

- Ми говоримо, що в Запоріжжі треба розвивати туризм. У міста є великий потенціал і ми зобов'язані це робити. Однак це треба робити системно, організовано. І в цьому році ми великою командою дуже плідно попрацювали. Підсумком сьогоднішнього Форуму стане проект програми розвитку туризму, до якого увійдуть всі напрацювання. Сьогодні ми також презентуємо туристичний гід, туристичний портал, туристичний інформаційний центр. І, звичайно, ми презентуємо туристичну айдентику, щоб ми виділялися на цьому величезному ринку попиту і конкуренції. Тому що боротьба за туриста йде вже багато років і сьогодні, якщо ми хочемо вклинитися, то треба серйозно постаратися, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Відзначимо, що організатори Туристичного бізнес-форуму - управління туризму Запорізької міської ради, спільно з партнерами підготували не тільки насичену програму, а й подарунки для зареєстрованих учасників, зокрема, кілька путівок до Європи.

Туристичний Бізнес-форм 2017 буде проходити в Запоріжжі протягом двох днів - 16 та 17 листопада. З детальною програмою проведення форуму можна ознайомитися нижче. Всі подробиці також на сайті ztbf.org .