У Запоріжжі перевіряють технічний і санітарний стан маршруток

16.11.2017 13:29

Наразі до перевірок громадського транспорту приєдналися і ветерани АТО.

У Запоріжжі тривають перевірки технічного та санітарного стану міського транспорту. Контроль здійснюють фахівці управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міської ради, інспектори відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції, представниками управління транспортної безпеки в Запорізькій області. За розпорядженням міського голови Володимира Буряка, в робочу групу, яка займається перевіркою, також були включені представники громадських організацій «Запорізьке об'єднання ветеранів АТО і бійців окремого загону спеціального призначення «Азов », «Відродження життя після АТО».

Сьогодні, 16 листопада, представники робочої групи здійснили контроль технічного стану маршруток на кінцевій зупинці в Південному мікрорайоні .

Як розповів начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міськради Олександр Власюк, такі перевірки проводяться регулярно, їх мета - контроль технічного стану автомобіля, ведення технічної необхідної документації та виявлення нелегальних перевізників.

- За розпорядженням міського голови склад робочої групи був оновлений, до нас приєдналися представники громадських організацій, учасники АТО. Під час перевірок інспектори звертають увагу на правильність заповнення технічної документації, маршрутних листів, санітарний стан автобусів, наявність аптечок і вогнегасників. Наша мета - не покарати якомога більше порушень. Це профілактичні перевірки. Якщо на маршруті все добре - це значить, що перевізник сумлінно виконує свої договірні зобов'язання і піклується про безпеку своїх пасажирів, - зазначив Олександр Власюк.

Перевірки будуть проводитися раз на тиждень. За результатами перевірки вимоги усунути порушення будуть спрямовані перевізникам.