Володимир Буряк: «Під час будівництва діючий пасажирський термінал запорізького аеропорту буде продовжувати працювати»

16.11.2017 14:25

14 листопада підписано договір на будівництво нового пасажирського терміналу в Міжнародному аеропорту «Запоріжжя». Відповідно до нього будівельні роботи розпочнуться вже цього року.

Такі зобов'язання взяв на себе підрядник - ТОВ «Альтіс-Констракшн». Про це повідомив сьогодні міський голова Володимир Буряк.

На прохання журналістів, міський голова прокоментував укладення договору.

- Це результат нашої дворічної роботи. Ми пройшли розробку, експертизу проекту, його погодження на різних рівнях. 6 вересня Кабінет Міністрів України підтримав будівництво нового терміналу в запорізькому аеропорту. Після проходження всієї необхідної процедури Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підписав відповідне розпорядження, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що це стало можливим завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу, міської виконавчої влади. Тепер можна починати будівництво.

- Будівництво має розпочатися в найближчі тижні. Термін завершення робіт - четвертий квартал 2019 року. Вважаю, що будівництво терміналу стане інвестицією в розвиток нашого міста, - зазначив Володимир Буряк.

Вартість реалізації проекту на сьогодні становить майже 530 мільйонів гривень. Саме таку ціну підрядник вказав в ході проведення відкритих торгів. Кошти на початок робіт в бюджеті є. Фінансування об'єкта буде продовжено і в наступному році. Площа терміналу складе більше дванадцяти тисяч квадратних метрів, пропускна здатність - 400 осіб на годину.

- Хочу також сказати, що потенційні пасажири нашого аеропорту можуть не турбуватися. Під час будівництва у нас буде продовжувати працювати в колишньому режимі діючий пасажирський термінал, - повідомив Володимир Буряк.

Відзначимо, міський голова також прокоментував підписання договору на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».