У Запоріжжі на жвавих вулицях для безпеки пішоходів встановлюють захисні огорожі

16.11.2017 14:03

В Олександрівському районі для безпеки пішоходів встановлюють огорожі вздовж тротуарів. Бар'єрні огорожі призначені для підвищення безпеки учасників дорожнього руху і в разі ДТП не допустять виїзд машини на пішохідну зону.

Перетин проспекту Соборної з вулицею Базарній - одна з найжвавіших ділянок в районі. Як розповів голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий, пішоходи тут часто перебігають дорогу, ігноруючи перехід, і створюють аварійні ситуації.

- У минулому році ми встановили близько 200 метрів огорожі вздовж вулиць Олександрівського району. На ділянці перетину проспекту Соборної з вулицею Базарною була покладена тротуарна плитка, і стару огорожу демонтували. Зараз ми встановлюємо нові бар'єрні огорожі. Тут невелика ділянка - буде встановлено близько 100 метрів паркану. Таку ж огорожу буде встановлено і на вулиці Олександрівській. Паралельно, додаткові засоби безпеки - світлові та звукові сигнали на світлофорах - будуть встановлені на пішохідних переходах в районі шкіл, - розповів Валерій Мостовий.

Подібні захисні бар'єри будуть встановлені по проспекту Соборному в районі вул. Троїцької, також на відрізку від площі Університетській до вул. Першої Ливарної, на перехресті вул. Шкільної та вул. Запорізької.

Районна адміністрація комплексно підходить до питань безпеки пішоходів. Окрім огорож у наступному році планується встановити освітлення пішохідних зон уздовж проспекту Соборного і прилеглих до нього вулиць.