Запорізька молодь відзначила День студента на ковзанці

17.11.2017 11:39

Вже кілька років поспіль в Запоріжжі до святкування Дня студента міська влада готує для активних і успішних учнів вузів цікаву розважальну програму. Щорічно в кіноконцертному залі ім. О. Довженка відбувається міське свято «Студентська осінь», на якому нагороджують кращих з кращих, а також влаштовують безкоштовний показ кіноновинок. Також, вже другий рік поспіль активісти студентського самоврядування отримують безкоштовні квитки на ковзанку.

16 листопада, напередодні Міжнародного дня студента, 200 найактивніших студентів Запоріжжя відзначили своє свято на ковзанці «Метелиця». Безкоштовні квитки - подарунок від міської влади за волонтерську діяльність та активну участь в студентських і міських заходах.

Як розповів начальник управління по роботі з молоддю та сім'єю департаменту спорту сім'ї та молоді міськради Олексій Савицький, такі заходи допомагають об'єднувати студентську молодь міста.

- У Запоріжжі третій день поспіль проходять урочисті заходи до Міжнародного дня студента. 14 листопада на сесії молодіжної ради нагороджували волонтерів та активістів, які допомагають в організації культурних заходів для молоді, 15 листопада відбувся безкоштовний показ фільму «Тор: Рагнарьок». Уже традиційним для запорізьких студентів стає святкування Дня студента на ковзанці, яке проходить за підтримки міської влади. Молоді активісти весело і з користю проводять час, катаються, знайомляться спілкуються, - розповів Олексій Савицький.

Нагадаємо, в Запоріжжі діють кілька комплексних програм, спрямованих на підтримку талановитих студентів і молоді в цілому. Зокрема, близько 500 учнів міських вузів отримують стипендії міського голови. Також в цьому році 14 молодих сімей отримають квартири в рамках пільгового молодіжного кредитування. Крім того, для активних лідерів студентського самоврядування та молодіжних організацій регулярно проводяться різні святкові та інтерактивні заходи.