Володимир Буряк: «У 2017 році Запоріжжя отримає 14 нових автобусів великої місткості»

17.11.2017 12:22

Перші чотирнадцять автобусів великої місткості, що закуповуються в рамках процедури фінансового лізингу, мають прибути до Запоріжжя вже в цьому році. Процедура їх придбання наближається до завершення. Про це повідомив сьогодні на засіданні виконавчого комітету міської ради міський голова Володимир Буряк.

- Генеральний директор КП «Запоріжелектротранс» Юрій Папач сьогодні знаходиться в Білорусі. Будуть придбані стомісні автобуси, з трьома входами з низькою підлогою, комфортні для проїзду людей з обмеженими можливостями, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що КП «Запоріжелектротранс» отримало дозвіл на придбання автобусів в рамках процедури фінансового лізингу. Було укладено договір з «Укргазбанком». Загалом має бути придбано 35автобусів.

- За умовами договору термін поставки автобусів 150 днів. Перші 14 з них прибудуть до Запоріжжя вже в цьому році, решта - в січні-березні 2018 року, - повідомив Володимир Буряк.

Перші 14 автобусів будуть обслуговувати створюваний маршрут №17 «Арматурний завод - вокзал Запоріжжя-І». Він з'єднає Осипенківський мікрорайон з центром міста. Вартість проїзду складе чотири гривні.

Це стане ще одним кроком у вирішенні проблеми транспортного обслуговування запоріжців, які проживають у спальних районах. Наступні автобуси планується використовувати на маршрутах в напрямку Шевченківського, Хортицького районів і так далі.