Трудовий колектив «Запоріжсталі» святкує день народження підприємства

17.11.2017 17:50

Одне з найбільших металургійних підприємств України, комбінат «Запоріжсталь», святкує 84-ту річницю з моменту створення. Ця дата веде свій відлік з 16 листопада 1933 року, коли доменна піч №1 видала першу плавку чавуну.

Урочистий захід, присвячений 84-річчю «Запоріжсталі», відбувся сьогодні у ПК «Металургів». Тут зібралися як ветерани, так і діючі працівники комбінату. Привітати «запоріжсталівців» зі святом прийшли міський голова Володимир Буряк, перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков, представники профспілкових організацій.

Першим до присутніх звернувся генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма, який запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам'ять багаторічного керівника комбінату, Героя України Віталія Антоновича Сацького. За словами Ростислава Шурми, внесок Віталія Сацького в розвиток «Запоріжсталі» неможливо переоцінити. Зараз же підприємство продовжує розвиватися.

- Нам є чим пишатися в цьому році. Ми побудували унікальну доменну піч, якій немає аналогів в Україні. Ми побили рекорд підприємства по виплавці чавуну. Все це стало можливим завдяки нашому колективу. Упевнений, що 85-й рік існування підприємства також буде успішним, - сказав Ростислав Шурма.

Голова профспілкового комітету «Запоріжсталі» Леонід Анісімов особливо відзначив внесок ветеранів-«запоріжсталівців» у розвиток підприємства.

- День народження «Запоріжсталі» - подія не лише для «запоріжсталівців», а й для усього міста. Історія Запоріжжя і «Запоріжсталі» нерозривно пов'язані. Адже саме створення промислового майданчика стало поштовхом для розвитку нашого міста. Упевнений, що сьогодні у Запоріжжя, «Запоріжсталі» є майбутнє, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що у ПК «Металургів» зібралися люди, якими пишаються Запоріжжя і вся Україна. Зібралися для того, щоб підвести підсумки роботи за рік.

Кращим працівникам підприємства міський голова вручив Почесні грамоти виконавчого комітету Запорізької міської ради.