У Шевченківському районі заслухали керівників підприємств, які заборгували зарплату своїм співробітникам

20.11.2017 10:35

17 листопада в районній адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району відбулося засідання районної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та районної робочої групи з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

Члени комісії заслухали та прийняли до уваги пояснення керівників семи підприємств району, які мінімізують заробітну плату, мають заборгованість з виплати заробітної плати, з платежів до Пенсійного фонду України та податків.

Так, станом на 17 листопада сума заборгованості з заробітної плати на підприємстві Запорізькі високовольтні електричні мережі ПАТ «Запоріжжяобленерго» становить майже 5 мільйонів 800 тисяч гривень. Хоча протягом поточного місяця керівництву вдалося виплатити 1 млн 400 тис. гривень заборгованих коштів, однак, згідно з фінансовими документами, у 2017 році борги з заробітної плати лише зростали.

Серед числа порушників виконання своїх фінансових зобов'язань перед працівниками також є філія «Запорізька дорожньо-експлуатаційна дільниця ДП «Запорізький облавтодор». На цьому підприємстві заборгували понад 790 тисяч гривень заробітної плати. У поточному місяці спромоглися відшкодувати своїм працівникам трохи більше 22 тисяч гривень. Заступник голови районної адміністрації ЗМР по Шевченківському району Зоя Лимарчук надала протокольне доручення управлінню праці та соціального захисту населення по Шевченківському району тримати на контролі питання погашення заборгованості заробітної плати.

Також на засіданні районної комісії були заслухані звіти представників Пенсійного фонду та Державної фіскальної служби про проведену роботу з підприємствами району щодо підвищення рівня мінімальної заробітної плати.