Щодо роботи медичних закладів Запоріжжя

12.07.2022 20:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Медичні заклади нашого міста ефективно працюють і в умовах повномасштабної війни. Наші фахівці продовжують надавати населенню якісну медичну допомогу та забезпечують людей життєво важливими процедурами, зокрема діалізом.

Процедури діалізу наші пацієнти отримують у міському центрі нефрології та діалізу Міської лікарні №10 та у Міській дитячій лікарні №5, на базі якої функціонує відділення інтенсивної терапії та хронічного діалізу. До речі, це єдине у південно-східному регіоні України відділення, в якому процедуру гострого чи хронічного гемодіалізу можуть отримати діти.

Сьогодні хочу вам розповісти про результати роботи цих відділень за перше півріччя поточного року. Так, у десятій лікарні зараз процедуру гемодіалізу отримує 121 дорослий пацієнт. На початку року їх було 156, але через повномасштабну війну частина з них виїхала на захід країни або за кордон. Усього за 6 місяців поточного року було проведено понад 9,5 тисяч таких процедур. 365 з них отримали вимушені переселенці.

Що стосується п’ятої дитячої лікарні, то з березня поточного року послуги з гемодіалізу там почали отримувати не тільки діти, а ще й дорослі. Зараз відповідні процедури там надаються двадцяти двом пацієнтам, у тому числі й одній дитині. Двоє з цих пацієнтів – внутрішньо переміщені особи. Загалом з початку року у цьому медзакладі було проведено майже 1200 таких процедур.

Також хочу відзначити, що послуги з гемодіалізу фінансуються за кошти місцевого бюджету та за кошти Національної служби здоров’я України. Загальний обсяг фінансування за 6 місяців поточного року склав 19 мільйонів та більше ніж 950 тисяч гривень.

Що стосується черг на отримання процедури діалізу, то на теперішній час вони відсутні. У другому півріччі планується продовжити надання цих послуг усім, хто їх потребує згідно з медичними показаннями.

Висловлюю величезну вдячність нашим медикам, які в надскладних умовах сьогодення продовжують надавати якісну та професійну допомогу своїм пацієнтам.

Усі разом переможемо!

Тихої усім ночі.