У Запоріжжі вшанували пам'ять загиблих героїв Майдану і АТО

21.11.2017 13:36

Сьогодні, 21 листопада, в Запоріжжі відбувся урочистий захід, присвячений Дню Гідності та Свободи. Вшанувати пам'ять загиблих в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України на площі Героїв зібралися представники обласної та міської влади, громадських організацій, сотні запорожців.

Виступаючи перед присутніми, керуючий справами виконавчого комітету міськради Роман Омелянович зазначив, що пам'ять про подвиг героїв Революції Гідності та АТО завжди буде жити в серцях українців.

- 21 листопада 2013 року студенти вийшли на Майдан Незалежності в підтримку євроінтеграції, за Європейську Україну. За кілька днів мирний протест перетворився на справжню революцію. Відстоювання власної гідності та свободи вартувало життя найкращиим українцям. Але й сьогодні на Сході України у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави продовжують гинути воїни. Пам’ятати про подвиг загиблих, та бути гідними цього подвигу - наш найперший обов’язок, - підкреслив Роман Омелянович.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих героїв Майдану і учасників АТО, які віддали своє життя, захищаючи незалежність України та поклали квіти до пам'ятного знаку Героям Революції Гідності.

Представники релігійних конфесій відслужили молебень.