Дорожню спецтехніку підготували до зими

21.11.2017 13:46

У зимовий період у розчищенні міста від снігу задіють 68 одиниць спецтехніки КП «ЕЛУАШ». Сьогодні відбувся огляд її готовності до роботи.

Технічний парк комунальних підприємств Запоріжжя оновлюється. Спецтехніка міських служб експлуатувалася багато років і вимагає заміни. Міська влада приділяє даному питанню окрему увагу. З минулого року для комунальних підприємств міста закуповується нова техніка. Сучасна техніка, в тому числі і для прибирання доріг, є в розпорядженні КП «ЕЛУАШ». Сьогодні 10 нових універсальних машин з навісним обладнанням та інша спецтехніка були представлені на виробничій базі комунального підприємства. Всього для розчищення та прибирання міста від снігу будуть задіяні 68 одиниць техніки.

- Однак це становить лише 30% від потреби, щоб повністю у відповідності з нормами проводити прибирання міста від снігу. Тут представлена і нова спецтехніка з навісним обладнанням, закуплена в кінці минулого року. Частина машин 70-80х років та потребує заміни. За розрахунками необхідно більше 270 одиниць техніки. Найближча перспектива - закупівля ще двох універсальних машин за рахунок субвенції держави. Сподіваємося, що в наступному році бюджетування дозволить ще оновити технічний парк дорожньої служби, - зазначив під час огляду спецтехніки КП «ЕЛУАШ» заступник міського голови Володимир Волобуєв.

Виходячи з наявної спецтехніки, розроблений графік прибирання міських доріг.

- Через те що машин не вистачає, розроблені карти пріоритетності. Перші 4-5 годин прибираються магістральні дороги з інтенсивним потоком транспорту, в тому числі пасажирського, потім другорядні. У розчищенні міста від снігу будуть задіяні посипальні, снігоприбиральні, універсальні машини з навісним обладнанням, трактори, навантажувачі, автогрейдер, - поінформував начальник КП «ЕЛУАШ» Дмитро Пархоменко.

Також до негоди заготовлений запас посипальних матеріалів. На сьогодні на складах є 2,5 тис. т солі, ще близько тисячі тон будуть в найближчий час, також заготовлено 30 тис. т відсіву.

Після огляду спецтехніка вирушила на виробничі ділянки в райони міста.