Щодо роботи територіальних інформаційних центрів

14.07.2022 20:15

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Ракетні обстріли українських міст (і учорашні по Запоріжжю, і сьогоднішні по Вінниці та Миколаєву, і щоденні по Харкову) знову й знову доводять нам, що росія – це мерзенні покидьки, які руйнують нашу країну та калічать і вбивають наших дітей. А коли ти маєш справу с покидьками та виродками, ти повинен завжди бути готовим до будь-чого. Саме тому, задля попередження виникнення кризових ситуацій у нашому місті, ми постійно опрацьовуємо різні варіанти можливого розвитку подій. Зокрема продовжуємо розвивати та вдосконалювати роботу наших територіальних інформаційних центрів.

Так, зараз у Запоріжжі на базі комунальних закладів загальної середньої освіти працює 106 таких ТІЦів. Багато людей вже добре обізнані з їх діяльністю. Про це свідчить і той факт, що до ТІЦів щодня звертаються не лише мешканці міста, а й внутрішньо переміщені особи. Вони отримують там консультації стосовно реєстрації, працевлаштування, влаштування дітей на шкільне навчання, отримання медичної чи психологічної допомоги та багато інших роз'яснень. Також у ТІЦах організовано видачу допомоги, наданої волонтерами. Окрім консультацій, в інформаційних центрах проводяться навчання з цивільного захисту населення та з надання домедичної і психологічної допомоги. Також там систематично відпрацювуються навички щодо порядку дій під час виникнення надзвичайних ситуацій, а також у разі застосування хімічної зброї або під час евакуації населення. У цих навчаннях беруть участь медики, фахівці державної служби з надзвичайних ситуацій, психологи, педагоги та представники волонтерських організацій. Загалом у навчаннях було задіяно вже майже 16 тисяч містян.

Ми дуже сподіваємося на те, що в реальному житті нам не доведеться застосовувати отримані на цих навчаннях знання. Але також усі ми знаємо, що попереджений - означає озброєний, тому маємо бути завжди напоготові.

Бережіть себе і своїх близьких. Разом переможемо!

Тихої усім ночі.