Запорізька лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги отримала ультрасучасні бронхоскоп та фіброгастроскоп

07.07.2017 14:20

У Запоріжжі другий рік поспіль триває реалізація комплексної міської програми оновлення матеріально-технічної бази міських лікувальних установ. За кошти з міського бюджету закуповується ультрасучасне медичне обладнання та витратні матеріали, які дозволяють не лише поліпшити якість надання медичної допомоги при різних захворюваннях, але і в багатьох випадках запобігти розвитку хвороби.

Однією з лікувальних установ, в якій триває комплексне оновлення матеріально-технічної бази, стала «Міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги». Для ендоскопічного відділення були придбані три бронхоскопи та три фіброгастроскопи.

Як зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров, реформа сфери охорони здоров'я, яку впроваджує Міністерство охорони здоров'я України, передбачає в основному перерозподіл системи фінансування. Матеріальне ж забезпечення лікарень і центрів первинної медико-санітарної допомоги залишається на місцевих бюджетах.

- Міська влада продовжує системно поетапно підвищувати якість і доступність медичних послуг для городян. 5-а міська лікарня спеціалізується на наданні екстреної медичної допомоги, крім того, тут знаходиться єдиний в місті центр шлунково-кишкових кровотеч, де проходять лікування хворі з виразковою хворобою, яка ускладнена кровотечами. Закуплені фіброгастроскоп, а також бронхоскоп . Це дозволить підвищити якість діагностики захворювань і вчасно надати якісну медичну допомогу, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Нагадаємо, що в бюджеті Запоріжжя на 2017 рік на закупівлю медичного обладнання для первинної медицини і лікарень передбачено майже 80 мільйонів гривень.