Запорізьких підлітків навчають протистояти шкідливим звичкам

22.11.2017 10:31

Служба (управління) у справах дітей міської ради веде профілактичну роботу серед учнів навчальних закладів Запоріжжя. Одним з напрямків її роботи є попередження негативних звичок серед дітей та профілактика правопорушень.

З цією метою в Запорізькій спеціалізованій школі-інтернат «Козацький ліцей» та єврейській гімназії "ОРТ - Алєф" службою (управлінням) у справах дітей були організовані та проведені лекції для учнів на тему: «Профілактика насилля в підлітковому середовищі», «Профілактика суїцидів серед підлітків», «Профілактика правопорушень». Особлива увага приділялась обговоренню негативних наслідків використання соціальних мереж, а також жорстокого поводження серед підлітків, булінгу та шляхів їх попередження. В ході проведення лекцій учні ознайомились з цивільною, адміністративною, кримінальною відповідальністю неповнолітніх.

У заходах взяли участь працівники відділу по Вознесенівському району служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради та спеціаліст відділу по Дніпровському району, який є тренером Всеукраїнської благодійної організації «АСЕТ».

У ході лекцій було проведено анкетування «Життя в позитиві» та опитування в письмовому вигляді щодо проведених лекцій. Діти отримали тематичні буклети.