В Олександрівському районі упорядковують зону поруч з обласною бібліотекою

21.11.2017 15:25

Оновлена пішохідна зона, сучасна система освітлення, лавки, урни, зелені насадження - так буде виглядати вже через кілька тижнів ділянка вулиці Запорізької поряд з обласною бібліотекою. Зараз тут ведуться ремонтні роботи.

Тривають роботи з благоустрою Олександрівського району. Один з об'єктів - пішохідна частина по вулиці Запорізькій в районі обласної бібліотеки. Тротуари тут були вже розбиті, територія практично не освітлювалася у вечірній час. Ділянка досить жвава, поруч розташована школа, дошкільний заклад, житлові будинки, також дорога веде до зупинки громадського транспорту на проспекті Соборному, до обласної бібліотеки. Тому було прийняте рішення упорядкувати цю зону.

Пару тижнів тому силами КП «Зеленбуд» були висаджені зелені насадження. Наразі підрядники приступили до благоустрою території.

- Роботи виконуються за рахунок коштів депутатів Запорізької обласної ради. На благоустрій об'єкта виділено 498 тис. грн. На даній ділянці вулиці Запорізької буде замінено старе розбите покриття пішохідної зони на тротуарну плитку загальною площею 480 кв. м, також встановлено 250 п. м бордюру. Для зручності городян тут з'являться 10 лавок та 10 урн. Вже відновлена робота системи зовнішнього освітлення. Старі ліхтарі будуть замінені на сучасні світлодіодні, - розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Нагадаємо, що в районі обласної бібліотеки також тривають роботи з заміни тротуару вздовж проспекту Соборного. Старе покриття демонтується та замінюється на тротуарну плитку.