У Запоріжжі планують впровадити електронну «Карту запоріжця»

21.11.2017 16:37

Сьогодні, 21 листопада, в прес-центрі «Агентства регіональних ініціатив» відбувся круглий стіл «Карта запоріжця: електронні сервіси на службі городян». Представники місцевої влади та депутати обговорювали можливості та проблемні питання, пов'язані з впровадженням електронної карти городянина в Запоріжжі.

Як розповів перший заступник міського голови Сергій Мішок, проект впровадження карти городянина обговорювався вже досить давно.

- Це складний проект, який передбачає не просто випуск пластикової карти, а й підв'язування під цю карту соціальних функцій, які несе на собі міська рада. Це і транспорт, питання соціального забезпечення, питання нарахування субсидій і так далі. Ми сподіваємося, що муніципальна карта стане для городян повноцінним інструментом для отримання всіх необхідних соціальних послуг, - розповів Сергій Мішок.

За словами першого заступника міського голови, отримати карту можна буде через управління соціального захисту міськради і інші управління, які будуть уповноважені її видавати. Карта буде персоніфікована і призначена служити ідентифікатором отримання різних послуг. Наприклад, планується, що з її допомогою можна буде отримувати пільги, доплати, допомоги, компенсації, знижки, цільову адресну допомогу, а також розраховуватися за проїзд в міському пасажирському транспорті, здійснювати оплату житлово-комунальних, медичних послуг тощо.

Подібні проекти вже функціонують в Києві, Львові, Чернівцях, Чернігові. У Запоріжжі планують узагальнити досвід вже діючих проектів, щоб наповнити карту найбільш зручними для городян сервісами.