У Запоріжжі триває ремонт доріг

15.07.2022 18:15

Незважаючи на всі складнощі, пов’язані із воєнним станом, у Запоріжжі розпочали ремонт внутрішньоквартальних доріг. Лише у Вознесенівському районі планують вкласти майже 9 тисяч квадратних метрів нового асфальтного покриття.

Перший двір, в якому розпочали роботи ,– у кварталі старої післявоєнної забудови на вулиці Перемоги. Його було обрано через великий потік людей, які прямують до податкової. Загалом тут планують замінити 1200 квадратних метрів асфальту. Наразі фреза зрізає шар покриття в одному напрямку. Старий асфальт через транспортерну стрічку потрапляє у кузов вантажІвки. За виконанням робіт здійснюється технічний контроль.

Також у дворі збираються частково замінити бордюрні камені та підняти колодязі. Загалом у такий спосіб у Вознесенівському районі планують замінити 8 600 квадратних метрів внутрішньоквартальних доріг.

- Ми не кажемо про глобальну реконструкцію, про повний капітальний ремонт цих доріг. Ми кажемо про зняття верхнього шару асфальту, підняття люків, підсипку, де це необхідно, і влаштування нового шару покриття 4-5 см згідно ДСТУ скільки потрібно на внутрішньо квартальних дорогах. Це той вид ремонтних робіт, який ми виконуємо кожного року на території району, і в зв’язку з військовою агресією на території України цього року, ми могли розпочати вчасно виконання даного виду робіт. Планували ми розпочати наприкінці квітня, початку травня і завершити вже наразі до серпня місяця. На жаль, життя вносить свої корективи і вимушені починати пізніше, - розповів голова Вознесенівської райадміністрації Віталій Лисенко.

Поточний та середній ремонти внутрішньоквартальних доріг у Вознесенівському районі планують цього року виконати за 15 адресами. Роботи мають завершити протягом двох місяців.